Градината на Елеганц - Вашето зелено кътче в мрежата...

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

изкуствени дървета изкуствени дървета

 Изкуствените дървета и цветя се превърнаха в една от най-популярните алтернативи за декорация на дома, офиса и дори за външна употреба. Те са идеалният отговор за хора, които обичат красотата на природата, но нямат време да се грижат за естествени растения.

Естествена визия, висококачествена изработка и много красота. С тях можете да добавите зелен щрих към интериора на всяка стая.  И най-хубавото е, че с минимална поддръжка ще изглеждат зашеметяващо дълги години без да увяхнат или променят външния си вид. 

Колебаете се дали да тази декорация е подходяща за Вас? В тази статия ние, от Еlegantz.bg, ще насочим вниманието Ви към изкуствените дървета. Ще разгледаме техните предимства, недостатъци и какви са съветите на нашите флористи. 

Защо изкуствените растения са популярни?

Много хора обичат природата и искат да се насладят на нейната красота и у дома. За съжаление, не всеки разполага с градина и има време да отделя дълги часове за засаждане и поддържане на растения. Освен това, декоративните дървета изискват специални условия като определена температура, влажност и достъп до слънчева светлина. 

За разлика от тях, изкуствените дървета имат гъвкавост, която естествените не притежават. Когато засадите своите растения  и определите оформлението на цветните лехи, е много трудно да правите промени впоследствие.  Например, ако мястото е заето, няма как да добавите нови цветя или да размените местоположението на вече засадените. 

Когато заложите на изкуствена декорация, по всяко време можете да добавяте цветя и листа в различни цветове и да променяте аранжировките. Това ще Ви коства минимални усилия. Имате и възможност, ако промяната не Ви допадне, да я върнете в първоначалния й вид.     

Интересен факт е, че макар да звучат като по-модерна концепция, първите изкуствени растения са направени в Германия през 1880 година. Те са изработени като отговор на масовия проблем с обезлесяването, причинен от увеличеното търсене на декоративна зеленина. Това е довело до нуждата да се измисли добра алтернатива. Първите изкуствени дървета са били направени от гъши пера, боядисани в зелено и закрепени с тел. 

Съвременната изкуствена декорация е произведена от много по-надеждни и качествени материали. Например дърветата са изработени от UV-устойчиви PVC материали, чиито цветове са точно копие на нюансите на природата. Някои от дизайните са толкова  реалистични, че изглеждат като току-що засадени дървета.  

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

Какви са техните предимства? 

Независимо дали искате да замените старите декорации или търситекрасиво допълнение към  интериора си, изкуствените дървета имат какво  да Ви  предложат!  Фикуси, цитрофуртунела,  роза дръвчета и много други страхотни възможности.  

Преди да направите своя избор,  ние Ви съветваме да се запознаете с техните предимства. Изкуствените дървета са: 

Рентабилни

Както вече споменахме, те не се влияят от климатични условия, сезони, а продължителността на живота им не се определя от това как се грижите за тях. Могат да се използат години наред, което прави първоначалната инвестиция изключително изгодна. В същото време, пестите пари в дългосрочен план. 

За сравнение, можете да попитате цветар какви са разходите за поддръжка на естествените дървета. С изненада ще установите, че по-екзотичните са по-капризни към средата си на живот и се нуждаят от специални торове и режим на поливане. 

Ако вземете предвид всички тези фактори, ще установите, че ще спестите не само пари, но и усилия и време.  

Дълготрайни

Истината е, че нищо в природата не е вечно. Всичко следва своя жизнен цикъл – от поникването до увяхването... освен изкуствените дървета. 

Естествените растения, когато не са поставени в идеални условия, се влошават с течение на времето. Първият признак, че не се грижите правилно за тях, е пожълтяване на листата. Ако не вземете мерки веднага, нещата могат да прогресират – листата да покафенеят и впоследствие да увяхнат. Гледката може да се окаже много грозна и да се наложи Вие или персоналът Ви да почиствате. 

Палмите са добър пример за този процес. Макар и дълготрайни, неправилната грижа може да  бъде пагубна за тях и много бързо да увяхнат. Ето защо, все повече хотели избират изкуствените палми. 

При изкуствените растения нещата стоят по друг начин. Няма значение колко дълго ще бъдат оставени те на едно място. Дали ще бъдат изложени на слънчева светлина или ще бъдат забравени в някое тъмно кътче. Те ще запазят добрия си външен вид и ще изглеждат свежи и красиви. 

Безопасност 

Флористите препоръчват, ако имате домашни любимци и малки деца, много внимателно да избирате цветята, които внасяте в дома си. Често малчуганите и любимците са изключително любопитни и имат навика да опитват всичко.  Някои естествени растения са не само опасни, но и отровни за хора и животни. 

Друга особеност е, че естествените дървета могат лесно да се запалят и да се превърнат в опасна зона. Когато изсъхнат, е въпрос на малка поредица от нещастни събития, за да се разрази пожар. 

Безопасността трябва да бъде основна грижа, когато купувате нещо за интериора си. Въпреки че,  изкуствените дървета не влизат в списъка за „опасност от пожар”, препоръчва се вниманието Ви да е повишено. 

В днешно време изкуствените растения са направени от материали, забавящи горенето – те не се топят и не избухват в пламъци. 

Удобни

Има много дървета, които изискват специални грижи. Бамбукът, отглеждан в домашни условия, се нуждае от чисти контейнери, филтрирана вода, много светлина и поддържан дренаж. За хората с натоварен график, това е невъзможно за изпълнение. 

Изкуствените дървета нямат такива нужди. Веднъж поставени на желаното от Вас място, не изискват поливане и поддръжка. Почистването е необходимо – веднъж в седмицата, за да не се натрупа прах по тях. 

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

Без алергии. 

Много хора всъщност са алергични към определени растения и плесени, които се развиват по дърветата. Тази плесен може да зарази всяко растение. Процъфтява и се размножава особено бързо, когато дърветата са в двора или в затворена среда. 

Известно е, че повече от 50 различни видове плесен живеят върху стайните растения. Повечето от тях са безвредни, но някои могат да причинят симптоми ,подобни на настинка и астматични пристъпи.

Този проблем няма как да Ви засегне, когато изберете изкуствените дървета. Ако имате алергия или непоносимост, те са по-безопасният избор. 

Без поддръжка. 

Живите растения изискват подходяща поддръжка, за да бъдат здрави и да изглеждат свежи през цялата година. Смокиновите и банановите дървета са особено капризни. 

Има и такива, които са лесни за отглеждане, но вредни за хора и животни. Например дърветата Юка изискват много малко поддръжка по отношение на поливане, но са токсични, което ги прави опасни за градска среда. 

Евкалиптовите дървета са лесни за гледане, но се нуждаят от подрязване, за да се развиват правилно и да не залинеят. 

Изкуствените дърветапрактически нямат нужда от поддръжка, освен вече споменатото почистване от прах. Разбира се, това може да се случва веднъж на седмицата или от време на време, когато забележите, че са замърсени. 

Възможност за персонализация. 

Изкуствените растения не ограничават въображението Ви. Имате възможността да изберете от традиционен до екстравагантен стил и да декорирате интериора си по Ваш вкус. 

Можете да изберете дърво в по-атрактивни цветове или необичайна форма, която да отразява Вашия стил и характер. Друга интересна идея е да добавите към дървото листа с различни ефекти и да създадете неповторима обстановка. 

Например, ако искате да превърнете басейна в райско кътче, Ви препоръчваме да изберете изкуствените палми. Друга интересна идея е са изкуствените маслинови дървета, ако търсите по-средиземноморски стил.  

Няма значение какви са Вашите предпочитания или към какъв стил сте се насочили. Изкуствените дървета са идеални за Вашия дом и офис. 

Не пропускайте да разгледате нашите страхотни предложения в онлайн магазина ни. Следете и нашия блог, защото скоро ще продължим темата.


Последна промяна: Четвъртък, 19 Октомври 2023 16:03
internetreklama

Автор


нагоре

Етикети

8 март 14 февруари 24 май acari acer achillea millefolium aegagropila linnaei aesculus hippocastanum ageratum agrotis ipsilon akebia akebia quinata albizia allium allium cristophii allium holladicum allium jesdianum allium oreophilum allium rosenbachianum allium sativum allium ursinum alocasia amaryllidaceae amorpha fruticosa anethum graveolens anguloa uniflora anthurium andreanum anthurium crystallinum anthurium scherzerianum antirrhinum aphididae aphis gossypii apis mellifera apricot fudge aquarius aries aristolochia salvadorensis asplenium viviparum asteraceae astilbe astra avena fatua bacopa basil begonia begonia bowerae begonia burchellii begonia cemperflorens begoniaceаe begonia corallina de lucerna begonia elatior begonia heracleifolia begonia masoniana begonia rex berberis betula pendula bombus bonsai bonzai bougainvillea brassia broken hard bryonia alba buddleia buxus cacti calceolaria uniflora caleana major calendula calla calliandra callisia callisia fragrans cambria campanula cancer ♋ canna carex carpinus cedrus centaurea centaurea cyanthus cercidiphyllum japonicum chabana chamaedorea chamomilla chasmanthium latifolium chlorophytum comosum chrisanthemum chrysanthemum chrysanthemum indicum chrysanthemum multiflora chrysopidae cirsium cistus cladonia stellaris clematis climbing rose clover coccinellidae coccoidea coleoptera compost composting convallaria convallaria majalis convoevulus cortaderia selloana cotinus crassula crocus cuscuta cyclamen cyclamen europaeum cyclamen persicum cymbopogon cynodon dactilon dahlia daucus carota davalia dendranthema dendrobium, dichondra digitalis dill ditylenchus dipsac doyenne du comice dracaena dracaena massangeana echerveria echinacea echinacea angustifolia ensete ventricosum erysimum erysimum cheiri euonymus euphorbiaceae euphorbia milii euphorbia pulcherrima fagus fallopia multiflora feng shui fengshuǐ festuca ficus ficus benjamina flower market road forficula auricularia forsythia fourth of july foxgloves fraxinus fraxinus exelsior freesia fuchsia fungus gnat galanthus gemini ♊ gentiana сruciata geraniaceae geranium ginkgo biloba gladiolus godetia greenovia dodrentalis haberlea rhodopensis hanging gardens of babylon hedera hedera canariensis hedera helix hedge helianthus helianthus annuus hibiscus hikae hiv hongkong hong kong hoya carnosa hoya kerrii hyacinthus hybridtea rose hydrangea ikebana impatiens bequaertii impatiens psittacina imperata cylindrica rubra iris jasminum nudiflorum jiyuka johannes burman joseph's coat kalanchoe kalanchoe beharensis kalanchoe blossfeldiana kalanchoe manginii kalanchoe tomentosa lagurus lampyrida lantana camara lathyrus odoratus laurel laurocerasus laurus nobilis lavandula lavandula angustifolia lavatera lavender ldl холестерол leo ligustrum liliaceae lilium lilium candidum lilium croceum lilium lancifolium lily lily of the valley lilyofthevalley lindernia linum narbonerise liriomyza lithops lobelia lonicera lonicera fragrantissima lupinus magnolia magnolia acuminatа magnoliaceae magnolia denudate magnolia grandiflora magnolia lilieflora magnolia soulangeana magnolia stellata magnolia tripetala malabar chestnut malus golden delicious mantodea maranta marimo masdevalia matricaria matricaria chamomilla melilotus melissa officinalis mentha mentha piperita mentha spicata michel begon microlepia strigosa mimosa mimosa pudica mint miscanthus sinensis gracillimus miscanthus sinensis graziella miscanthus sinensis kleine silberspinne miscanthus sinensis tebrinus miscanthus variegatus monarda didyma money tree monguba monocled cobra moribana morus moss balls munguba mushkato myosotis sylvatica mимоза nagaire naja kaouthia narcissus narcissus bulb fly nemesia nepeta mussini nettle nicotiana nicotiana alata nicotiana sylvestris nicotiana x sanderae nivalin ocimum basilicum odontotarsus grammicus oenothera biennis oleander onopordon akanthium onopordum acanthium ophrys bombyliflora orchid orchis italica oregano origanium vulgare orobance pachira aquatica pachypodium paeonia paeoniaceae paeonia lactiflora paeonia peregrina mill papaver papaver degenii papaver nudicaule papaver paeoniflorum papaver rhoeas papaver somniferum parrotia persica parsley parthenocissus quinquefolia parthenocissus tricuspidata passiflora pelargonium pelargos pellaea perovskia perovskia atriplicifolia petroselinum crispum petun petunia petunia hybrida grandiflora phalаenopsis phlox pinus pisces plantadinaceae platicerium poliant rose polygonum multiflorum poppy portulaca grandiflora powis castle prunus avium sylvia prunus domestica black amber prunus serrulata psychotria elata pteridophyta pyracantha ranunculus rhodiola rosea rhododendron rikka robinia pseudoacacia rochea rosa rosa chinensis, minima rosa rugosa rosemary rose tree rosmarinus officinalis rudbeckia saint basil the great salix babylonica salix caprea salix caprea kilmarnock salvia officinalis saponaria sarcococca saxifragaceae scrophularia nodosa sedum seika sempervivum senecio peregrinus setaria viridis shin shoka sinapis arvensis soe solanaceae sorghum halepense spathiphyllum wallisii spearmint speciosum rubrum spiraea sramevliwa mimoza stephanotis stewartia pseudocamellia string of dolphins stromanthe syringa tagetes taurus ♉ tetranychidae teucrium chamaedrys teucrium lucidum teucrium x lucidrys teucrium x lucidrys prostratum thunbergia thysanoptera trachyandra tradescantia pallida trialeurodes vaporariorum trifolium pratense trompet african queen tulipa tulipа tрахиандра urtica urticaceae valentine hoya vanda verbena veronica officinalis vespidae viburnum viburnum opulus vinca viola tricolor wisteria yucca yucca elata yucca filamentosa yucca flacida yucca gloriosa yucca rostrata yucca thompsoniana zantedeschia zinnia μεγας βασιλειος πελαργος агератум адиантум азалия азиатска череша силвия азиатска шипка албиция алкална почва алоказия алпийска теменужка алфалиноленова киелина американска дива тиква амитис антракноза антуриум антуриум андре антуриум шерцер асплениум вивипарум астилбе астра бабино ухо бакопа балур бамбукова палма бегониеви бегония безсмъртниче белокрилки бенджамина бензен бензол билка на века билки биозащита био тор богомолка божур божурови болести бонзай бонсай бор босилек брашнеста мана бръшлян бугенвилея будлея бук букет бунджибана бяла акация бял крем бял равнец вавилон васильовден вейка на аарон великденче венециански слез вербена вертикално озеленяване вечерна иглика видео винка висящите градини на семирамида влакнест шмак водна пахира восъчно цвете вредители вредители в почвата вредители по листата и съблата вредители по пъпките и цветовете въздух възникване на букета външна камина габър гергина гигантски жив плет гинко главоболие гладиола гладиолата глициния глодиола годеция гола магнолия градина градина за кучета градинарство в поднос градините на семирамида градинска камина градински мъх градински стилове градински чай градинско езеро градинско осветление грижа за градината грижа за цветята грудки давалия далия дафинов лист двуджета овошки дебела мара дебелец декоративен банан декоративен лук декоративни треви декоративни храсти декоративно дърво декоратривен тютюн делфинчета денят на билките детелина джин джиука джоджен дива лоза див лук див морков див овес див чесън дигиталис дихондра домашен женшен домашни растения драгийка драцена дървовидна ружа европейска циклама едроцветна магнолия ейкозенова киселина еленови рога еньо билкобер еньова буля еньовден ехинацея ешеверия жива коса живаниче живи камъчета живи цветя живовлекови жив плет жълтеникав онопордум заболявания зазимяване закупуване на растения замъка поуис заострена магнолия засаждане засаждане през март звездна кладония звездовиден лишей звездовидна магнолия здравецови здрави растения здрави цветя зелена лилия земна пчела земни бръмбари зимен жасмин зимни храсти златен корен златоочица зодии зодия зодия близнаци зодия водолей зодия овен зодия рак зодия риби зодия телец зъбобол зюмбюл иван бильобер иванден ивъндън иглика избор на растения избор на цветя изправени цветя икебана императа инвазивни растения ирак ирис исландски мак история на букета исусов венец ищар йоковаридоме йоханес бурман каберлия кактус кактуси кала каланхое калдъръмче калиандра кализия калина калинка камбанка каменоломкови камилски бодил камина кампанула камъни в бъбреците кана капков дозатор капково капково напояване каркаде картофови катерливи рози кедър киридоме кирил и методий кисел трън китайска роза кичест божуровиден мак клематис клен кокиче коледна звезда коледният чемшир колонни овошки компост компостиране комунига конски кестен коприва копър косопад кощрява кралски лилиум красула кристален антуриум круша доайенът от комис кускута куче кълбовидна хризантема лавандула лаватера лавдан лавровишна лагурус лайка лале лантана левурда лек лековити свойства лен леорда лечебни свойства лигуструм лилиецветна магнолия лилиум лилия на мира лимонова трева линдерния линолова киселина листни въшки листни дървеници листоминиращи мухи лобелия лоницера лоницера фрагрантисима лук лук есданиум луковици лук розенбах лупина лъв люляк лютиче магарешки бодил магарешки трън магданоз магнолиеви магнолия мак малабарски кестен маменици маранта маримо маточина медоносна пчела международен ден на жената мента мечи лук мидия микролепия минзухар миниатюрни рози мини върба мини овошки мишел бегон млечкови многогдишни цветя многогодишен шибой мойоги момина сълза монарда монокарпни моноклева кобра морибана мушкато мълчана вода мъх мъхово цвете навуходоносор ii нагеире напояване направи си сам напръстник нарцил нарцис нарцисови мухи насекоми насочен нагоре неагари невен незабравка нематоди немезия непентес непета нивалин нова година новият женшен обикновен гингер обикновен див кестен обичаи оборска тор овошки огнище озеленяване олеандър омега 6 гама линоленова киселина омега 9 олеинова киселина органик органичен тор оридоме орлов нокът орфеево цвете орхидея острица отглеждане отглеждане на цветя отпуска отрупани цветя паламида палмитинова киселина пампаска трева памукови въшки папрати папратови паразитни оси паротия персика пасифлора пахиподиум паяжинообразуващи акари пеларгониум пеларгос пелея пеперуди перовския персийска циклама песъчлива поща петуния пираканта пирински мак планинска роза планински ясен планинският лук плачеща бреза плачеща върба плачещи дървета плевел повeтица подагра подготовка на градинатаю подгризващи нощенки подрязване полиантови рози поливане поливна система поликарпни полски мак полски синап полярен мъх почва почвени мушици празници пречистване присадната плачеща върба проект daisie пролет пролетна подготовка псевдо камелия стюартия пурпурно сърце пълзящи растения пясък рoза радиола размножаване ранункулус резитба резитба за подмладяване резитба за съхраняване резитба за формиране резитба след засаждане репелент риби риган рикка родиола родопска хаберлея родопски силивряк роза рози розмарин розов златовръх розов корен рудбекия руска салвия руски градински чай руски мъдрец рустифината ръжда сабамики салвия сансевиериа сапунче свети валентин свети василий велики светулка св иван бильобер св иван купало св йоан кръстител свободно падащи цветя сейка секджоджу семейство кокичеви семирамида сиво гниене силивряк синьо пухче синя китка синя метличина синя тинтява сладък грах слива черен амбър сложноцветни слънчоглед смрадлика спатифилум спирея стайни растения стеаринова киселина стефанотис стирака строманте суданска роза сукуленти сукулентна роза суланжова магнолия сурва сурваки суша съвети сънотворен мак сянка т chamaedrys т lucidum тагетес татеваридоме тен тлъстига толуен толуол тор традесканция трипси трифон зарезан трихлоретилен трицветна градинска теменужка трицветна теменужка троскот тунбергия турта тютюн увивни растения увивни рози улица цветен пазар устойчиви растения устойчиви цветя ухлазки фeстука фалопия фасадно осветление фикус фикус бенджамин флокс форзицията формалдехид фрезия фукиганаси фуксия фън шуей фън шуй хаберлея хамедореа хемороиди хибискус хищни акари хлорофитум хокидачи холандски лук хонг конг хонгконг хортензия хоя карноза хоя керии храстовидна аморфа хризантема христов венец христов лук цветарство цветен пазар цветето на орфей цветна градина цветя церцидифилум циклама циния цъфтящи билки чабана чадъровидна магнолия чаенохибридни рози чайни цветя чашкодрян чемшир червена детелина червена калина червен киселец червено паяче червено подъбиче черница чесън чи чокан шапива билка шаримики шасмантум шибой шока шоколадова лоза щамбови рози щипалка щипалки щитоносни въшки юка ябълка златна превъзходна явор яневден яновден японска вишна японска роза японски церцидифилум ясен いけばな 生ける 生け花 盆栽 花墟道 風水 风水