Logo
Печат на тази страница

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

изкуствени дървета изкуствени дървета

 Изкуствените дървета и цветя се превърнаха в една от най-популярните алтернативи за декорация на дома, офиса и дори за външна употреба. Те са идеалният отговор за хора, които обичат красотата на природата, но нямат време да се грижат за естествени растения.

Естествена визия, висококачествена изработка и много красота. С тях можете да добавите зелен щрих към интериора на всяка стая.  И най-хубавото е, че с минимална поддръжка ще изглеждат зашеметяващо дълги години без да увяхнат или променят външния си вид. 

Колебаете се дали да тази декорация е подходяща за Вас? В тази статия ние, от Еlegantz.bg, ще насочим вниманието Ви към изкуствените дървета. Ще разгледаме техните предимства, недостатъци и какви са съветите на нашите флористи. 

Защо изкуствените растения са популярни?

Много хора обичат природата и искат да се насладят на нейната красота и у дома. За съжаление, не всеки разполага с градина и има време да отделя дълги часове за засаждане и поддържане на растения. Освен това, декоративните дървета изискват специални условия като определена температура, влажност и достъп до слънчева светлина. 

За разлика от тях, изкуствените дървета имат гъвкавост, която естествените не притежават. Когато засадите своите растения  и определите оформлението на цветните лехи, е много трудно да правите промени впоследствие.  Например, ако мястото е заето, няма как да добавите нови цветя или да размените местоположението на вече засадените. 

Когато заложите на изкуствена декорация, по всяко време можете да добавяте цветя и листа в различни цветове и да променяте аранжировките. Това ще Ви коства минимални усилия. Имате и възможност, ако промяната не Ви допадне, да я върнете в първоначалния й вид.     

Интересен факт е, че макар да звучат като по-модерна концепция, първите изкуствени растения са направени в Германия през 1880 година. Те са изработени като отговор на масовия проблем с обезлесяването, причинен от увеличеното търсене на декоративна зеленина. Това е довело до нуждата да се измисли добра алтернатива. Първите изкуствени дървета са били направени от гъши пера, боядисани в зелено и закрепени с тел. 

Съвременната изкуствена декорация е произведена от много по-надеждни и качествени материали. Например дърветата са изработени от UV-устойчиви PVC материали, чиито цветове са точно копие на нюансите на природата. Някои от дизайните са толкова  реалистични, че изглеждат като току-що засадени дървета.  

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

Какви са техните предимства? 

Независимо дали искате да замените старите декорации или търситекрасиво допълнение към  интериора си, изкуствените дървета имат какво  да Ви  предложат!  Фикуси, цитрофуртунела,  роза дръвчета и много други страхотни възможности.  

Преди да направите своя избор,  ние Ви съветваме да се запознаете с техните предимства. Изкуствените дървета са: 

Рентабилни

Както вече споменахме, те не се влияят от климатични условия, сезони, а продължителността на живота им не се определя от това как се грижите за тях. Могат да се използат години наред, което прави първоначалната инвестиция изключително изгодна. В същото време, пестите пари в дългосрочен план. 

За сравнение, можете да попитате цветар какви са разходите за поддръжка на естествените дървета. С изненада ще установите, че по-екзотичните са по-капризни към средата си на живот и се нуждаят от специални торове и режим на поливане. 

Ако вземете предвид всички тези фактори, ще установите, че ще спестите не само пари, но и усилия и време.  

Дълготрайни

Истината е, че нищо в природата не е вечно. Всичко следва своя жизнен цикъл – от поникването до увяхването... освен изкуствените дървета. 

Естествените растения, когато не са поставени в идеални условия, се влошават с течение на времето. Първият признак, че не се грижите правилно за тях, е пожълтяване на листата. Ако не вземете мерки веднага, нещата могат да прогресират – листата да покафенеят и впоследствие да увяхнат. Гледката може да се окаже много грозна и да се наложи Вие или персоналът Ви да почиствате. 

Палмите са добър пример за този процес. Макар и дълготрайни, неправилната грижа може да  бъде пагубна за тях и много бързо да увяхнат. Ето защо, все повече хотели избират изкуствените палми. 

При изкуствените растения нещата стоят по друг начин. Няма значение колко дълго ще бъдат оставени те на едно място. Дали ще бъдат изложени на слънчева светлина или ще бъдат забравени в някое тъмно кътче. Те ще запазят добрия си външен вид и ще изглеждат свежи и красиви. 

Безопасност 

Флористите препоръчват, ако имате домашни любимци и малки деца, много внимателно да избирате цветята, които внасяте в дома си. Често малчуганите и любимците са изключително любопитни и имат навика да опитват всичко.  Някои естествени растения са не само опасни, но и отровни за хора и животни. 

Друга особеност е, че естествените дървета могат лесно да се запалят и да се превърнат в опасна зона. Когато изсъхнат, е въпрос на малка поредица от нещастни събития, за да се разрази пожар. 

Безопасността трябва да бъде основна грижа, когато купувате нещо за интериора си. Въпреки че,  изкуствените дървета не влизат в списъка за „опасност от пожар”, препоръчва се вниманието Ви да е повишено. 

В днешно време изкуствените растения са направени от материали, забавящи горенето – те не се топят и не избухват в пламъци. 

Удобни

Има много дървета, които изискват специални грижи. Бамбукът, отглеждан в домашни условия, се нуждае от чисти контейнери, филтрирана вода, много светлина и поддържан дренаж. За хората с натоварен график, това е невъзможно за изпълнение. 

Изкуствените дървета нямат такива нужди. Веднъж поставени на желаното от Вас място, не изискват поливане и поддръжка. Почистването е необходимо – веднъж в седмицата, за да не се натрупа прах по тях. 

Изкуствени дървета – декорация за всяко пространство

Без алергии. 

Много хора всъщност са алергични към определени растения и плесени, които се развиват по дърветата. Тази плесен може да зарази всяко растение. Процъфтява и се размножава особено бързо, когато дърветата са в двора или в затворена среда. 

Известно е, че повече от 50 различни видове плесен живеят върху стайните растения. Повечето от тях са безвредни, но някои могат да причинят симптоми ,подобни на настинка и астматични пристъпи.

Този проблем няма как да Ви засегне, когато изберете изкуствените дървета. Ако имате алергия или непоносимост, те са по-безопасният избор. 

Без поддръжка. 

Живите растения изискват подходяща поддръжка, за да бъдат здрави и да изглеждат свежи през цялата година. Смокиновите и банановите дървета са особено капризни. 

Има и такива, които са лесни за отглеждане, но вредни за хора и животни. Например дърветата Юка изискват много малко поддръжка по отношение на поливане, но са токсични, което ги прави опасни за градска среда. 

Евкалиптовите дървета са лесни за гледане, но се нуждаят от подрязване, за да се развиват правилно и да не залинеят. 

Изкуствените дърветапрактически нямат нужда от поддръжка, освен вече споменатото почистване от прах. Разбира се, това може да се случва веднъж на седмицата или от време на време, когато забележите, че са замърсени. 

Възможност за персонализация. 

Изкуствените растения не ограничават въображението Ви. Имате възможността да изберете от традиционен до екстравагантен стил и да декорирате интериора си по Ваш вкус. 

Можете да изберете дърво в по-атрактивни цветове или необичайна форма, която да отразява Вашия стил и характер. Друга интересна идея е да добавите към дървото листа с различни ефекти и да създадете неповторима обстановка. 

Например, ако искате да превърнете басейна в райско кътче, Ви препоръчваме да изберете изкуствените палми. Друга интересна идея е са изкуствените маслинови дървета, ако търсите по-средиземноморски стил.  

Няма значение какви са Вашите предпочитания или към какъв стил сте се насочили. Изкуствените дървета са идеални за Вашия дом и офис. 

Не пропускайте да разгледате нашите страхотни предложения в онлайн магазина ни. Следете и нашия блог, защото скоро ще продължим темата.


Последна промяна: Четвъртък, 19 Октомври 2023 16:03
internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...