Logo
Печат на тази страница

Керамични или пластмасови саксии?

Красива и цветна градина на балкона? Да, защо не? В днешно време имате възможността да поканите природата в своя дом и да се насладите на красотата й. На пазара можете да откриете разнообразие от саксии с различни приложения.

Важно е да знаете, че растенията се държат по различен начин в пластмасови и керамични саксии. Тук става въпрос не само за влагата и необходимата температура за развитието им, но и за необходимото количество кислород.

Но каква наистина е разликата? В тази статия ние от Еlegantz Deco ще Ви помогнем да откриете правилните саксии и кашпи за любимите цветя.

Какво трябва да знаете за пластмасата?

Пластмасовите саксии са леки, здрави и гъвкави. Имате възможността да ги преместите сами по всяко време, защото дори растението да е по-обемно, те самите не тежат.

Можете да ги откриете във всеки цвят на дъгата, форма и стил и да ги съчетаете с Вашия интериор и екстериор. Тъй като пластмасата няма абсорбиращи свойства като глината, е идеална за цветя, които изискват много влага или се поливат рядко.

Самите саксии и кашпи са изработени от материали, които са безопасни за използване при отглеждане на растения. Много от тях са направени от рециклиращи се материали, което Ви позволява да не се притеснявате какво ще се случи с тях, когато се захабят и искате да ги подмените.

Какво трябва да знаете за керамиката?

На пръв поглед керамичните саксии може да не Ви изглеждат нещо особено. Те обикновено са изработени от порест материал – глина, която се изпича и оцветява. Специалната структура и порите позволяват на въздушния поток да проникне в почвата. При влизането в контакт с корените на растенията, се ускорява техния растеж.

Повърхността на този вид саксии, обикновено е покрита с лак. Това предпазва почвата от това да изсъхне бързо. В зависимост от модела, можете да откриете различни форми, стилове и дизайни. Някои се предлагат с дренажни отвори, което ги прави подходящи за растения, които не обичат да престояват в застояла вода.

Кои вид да изберете?

Преди да разгледате нашия онлайн магазин, Ви съветваме да помислите за това каква концепция искате да постигнете на балкона, терасата или дома си. Обмислете добре не само аранжировката, но и вида цветя, които искате да отглеждате.

Отговорете на въпросите:

  • Каква влажност предпочитат?
  • Колко често трябва да бъдат поливани?
  • От значение ли е температурата и влажността на почвата?
  • Трябва ли да бъдат изложени на пряка слънчева светлина или предпочитат по-студен климат?

Не пропускайте да разгледате и нашите страхотни предложения! Поръчайте избраните модели през нашия онлайн магазин или като ни потърсите на телефон: 0700 19 112.


Последна промяна: Четвъртък, 10 Август 2023 15:19
internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...