Logo
Печат на тази страница

Как да създадете перфектната кошница с цветя? – 2 част

Не е необходимо да сте професионален флорист, за да зарадвате любимите си хора. Вече и сами можете да създадете перфектната кошница с цветя. В предната част на статията Ви посочихме началото на пътя и Ви представихме най-популярните цветя през пролетта.

 Днес ще продължим пътешествието из необятните дебри на природата. С нашите флористи ще Ви помогнем да подготвите цветята и да изберете правилната кошница.

Какво следва?

Много хора ще кажат: „Защо да подаря кошница, когато мога да купя готов букет?” и донякъде ще бъдат прави. Да, наистина в магазините за цветя ще откриете хиляди вдъхновяващи предложения за различни хора.

Но, когато става въпрос за любим човек – малките детайли са от значение. Ще поднесете много по-силно послание, ако сам изберете всеки един елемент и създадете красива кошница с цветя, която ще поднесе послание за уважение и любов.

Дизайнът е от значение.

Време е да измислите дизайна на своята аранжировка. За да го получите съвършената хармония, е важно да вземете решението за цветовата схема, преди да купите цветята!

Някои хора предпочитат да използват монохроматичните схеми от Интернет, за да си помогнат със съчетаване на нюансите. Други предпочитат да работят по усет или първо да измислят посланието и според него вида на подходящите цветя и техните тонове.

Въпреки че тази стъпка е най-трудната за любителите, няма начин да сгрешите, ако следвате сърцето си.

Придържайте се към сезонните цветя и не се страхувайте да се заиграете с формите и размерите им.

Не забравяйте да ги подготвите.

Ако не искате цветята да изсъхнат, е добре да аранжирате кошницата непосредствено преди събитието. За да ги запазите по-дълго време, започнете като отстраните излишните листа и повредените венчелисчета от стъблата. Ако има пъпки, които не отговарят по цвят на дизайна Ви, можете да отстраните и тях.

След като стъблата са подготвени, направете нов диагонален разрез до дъното.

Изберете кошница за цветя.

Когато избирате вида и формата на кошницата за аранжировкаа, вземете предвид вида на цветята, които сте подбрали. Лалетата обикновено се нуждаят от опора, защото са много деликатни и нежни. Те лесно могат да се пречупят, ако не са поставени правилно. Затова кошницата трябва да има права страна, на която да се подпират. Докато по-тежките клони и цветя се нуждаят от по-широка кошница, в която да ги сложите по диагонал.

Трик, който много флористи използват е да поставят зелена пиафлора, фоам за цветя или гъба за живи цветя, които служат за опора и запазване на свежестта на цветята. Ако е необходимо можете да запълните празните участъци със скандинавски мъх или друга растителност, за да прикриете гъбата.

Подгответе кошницата.

Може би ще се изненадате, но най-важната стъпка е не изборът на цветя, а подбирането и подготвянето на кошницата! Ако няма здрава основа, съответно няма да останат на мястото си и аранжировката ще се разпадне, още преди да сте я подарили.

Както вече Ви подсказахме, можете да използвате пиафлора или гъба. Другият вариант е да направите решетка от флорална лента върху дъното на кошницата. Стъблата се прокарват през дупките на решетката и по този начин се задържат на мястото си.

Вече сте готови да сътворите сами своите идеи!

В онлайн магазина на Еlegantz Deco ще откриете голямо разнообразие от кошници за цветя от ратан. Постарали сме се да Ви предложим интересни модели с различни форми, цветове и размери.


Последна промяна: Сряда, 17 Май 2023 12:16
internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...