Logo
Печат на тази страница

Как да създадете перфектната кошница с цветя? – 1 част

Кошниците с цветя са прекрасен начин да изразите своите чувства и да подарите емоция на любимите си хора.

Няма значение дали става въпрос за любимата жена, член от семейството, близък приятел, колега или бизнес партньор. Сред красотата на природата ще откриете разнообразие от вдъхновяващи растения като рози, лалета, фрезии, еустоми и много други.

А, ако търсите нещо по-различно, което ще поднесе Вашата неувяхваща любов – саксийните цветя, вечните рози и изкуствените цветя са прекрасна алтернатива.

Искате да създадете перфектния подарък? Търсите своето вдъхновение, но не знаете откъде да започнете? В тази статия ние от Еlegantz Deco ще Ви помогнем да изберете не само перфектните цветя, но и подходящи кошници за аранжировките си.

Откъде да започнете?

Сигурни сме, че поне веднъж сте оставали възхитени от аранжировките в букети и кошници, предлагани от магазините за цветя. Но, когато става въпрос за определен повод или специален човек, не всеки продукт е подходящ за случая.

Нашите флористи Ви съветват да започнете от самото начало! Всичко започва с идеята и при аранжировките в кошница това не е по-различно. Хубовото на този тип подаръци е, че изцяло от Вас зависи дали ще включват едниствено цветя или ще ги комбинирате с нещо друго. Не е задължително кошницата да включва единствено свежи цветя. Можете да добавите алкохол, сладки изкушения, бижута, козметика, подаръчни ваучери и много други.

Разбира се, важно е да познавате добре получателя и да сте наясно какво харесва. Ако сте канени на празник на познат, далечен роднина или колега, можете да заложите на класиката – комбинация от цветя и шоколадови бонбони за дамите и алкохол за кавалерите.

Най-добрият вариант е да тематизирате кошницата с цветя според повода и отношенията Ви към човека, който Ви е поканил. Например - когато любимата Ви празнува своя рожден ден – не пестете усилията си. Заложете на спиращи дъха червени рози и добавете малко разкош под формата на личен подарък с голяма символика.

Какви цветя да изберете за кошницата през пролетта?

Съветваме Ви да се възползвате от красотата на различните сезони и да ги вплетете в своите подаръци. Ароматът и красотата на пролетта, още от месец Март,завладяха сърцата ни и ще ни радват до края на Май със своите прелестни сезонни цветя.

Някои от най-популярните цветя са:

  • Нарциси – най-яркият и красив символ на пролетта. Те сигнализират, че мрачната зима е свършила и много скоро безкрайните летни дни ще завладеят живота ни. Името им идва от латинската дума - „narcissus“ и е пряко свързано с гръцкия мит за суетата на Нарцис. Въпреки тази легенда, днес те символизират възраждащата се природа, красотата и споделеното щастие.
  • Лалета – каква би била пролетта без тях? Със сигурност нямаше да е толкова пъстра и свежа. Не случайно това са едни от любимите цветя на дамите. Те олицетворяват новото начало и предлагат голямо разнообразие от цветове – розово, лилаво, жълто, бяло, червено и още много... Всъщност има над 3000 разновидности лалета, между които можете да изберете за своите проекти.
  • Божури – ще Ви очароват със своя блясък и величие. За съжаление, цъфтят само за няколко седмици между Април и Юни и през другите месеци е трудно да бъдат открити в магазините за цветя. Съчетават се перфектно с рози и лилии. Символизират романтиката, изобилието, късмета, богатството и честта. Това ги прави идеален избор за сватбени букети или специални поводи като годишнина и рожден ден на близък човек.
  • Зюмбюл – омайващо ароматни, те носят пролетта със себе си. Където и да ги поставите, тези цветя бързо се превръщат в звездата на всеки букет и кошница. Интересен факт е, че заради дебелото си стъбло са много по-устойчиви от други цветя, като рози и лалета. Дори поставени във ваза с вода, могат да разцъфнат след няколко дни и да бъдат жизнени до няколко седмици.

Това са само някои от най-популярните цветя, които могат да намерят място във Вашите аранжировки в кошници. Следете нашия блог, защото в следващата статия ще Ви помогнем да подготвите цветята и да подберете правилната кошница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Допълнителна информация в Енциклопедията за:
Hyacinthus Orientalis

Последна промяна: Вторник, 16 Май 2023 16:57
internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...