Logo
Печат на тази страница

Как да използвате керамичните кашпи в градината си?

Керамиката е материал, който се използва в бита на хората още от праисторически времена. Днес, той съчетава модерната визия със здравината

и надеждността, която много любители на цветята търсят за градината си. И не можем да ги виним!

 Керамичните кашпи се отличават с елегантна красота и многообразие от форми, цветове и дизайни. Те са прекрасен начин да добавите много характер и индивидуалност на Вашия двор, а защо не и на интериора в дома Ви.

Търсите своето ново вдъхновение за цветята си? В тази статия ще Ви споделим как саксиите от керамика ще Ви помогнат да създадете нещо наистина уникално.

Какво трябва да знаете за керамични кашпи?

Глината е материал, който лесно може да се оформи в различни форми, размери и дизайни. Нейната гъвкавост позволява на много производители да Ви впечатлят със своите изработки. Но, за да направите най-добрия избор за градината си, трябва да сте запознати с особеностите на този вид саксии.

Форми

Когато проектирате своята градина, формите са много важни. Те трябва да кореспондират с архитектурата на Вашата къща и оградата. При нас може да откриете:

  • Кръгли – техният отвор има кръгла форма. Те са цилиндрични, заострени, с формата на маслина, да бъдат с ръб или без;
  • Квадратни – имат квадратен отвор в горната част. Могат да образуват вертикална призма или куб. Някои модели са леко заострени, прави, с усукани или извити страни.
  • Продълговати – обикновено този вид саксии представляват кутии, които се окачват на прозорци, парапети. Имат овална форма и включват повече декорации.
  • Ниска купа – приличат на плитка чинийка.
  • Урна – често изглеждат като големи чаши и може да имат квадратна или кръгла заострена основа с купа.

Размер

Когато става въпрос за керамика, саксиите могат да бъдат открити в почти всякакъв размер. Все пак, когато става въпрос за двора, има няколко стандартни размера, които съответстват на по-голяма част от растенията. Те могат да бъдат разделени на:

  • Малки – 20-21 сантиметра във височина и диаметър.
  • Среден – от 21 до 41 сантиметра височина и ширина.
  • Големи – от 41 до 61 сантиметра във височина или диаметър.
  • Много големи – над 61 сантиметра.
Вида на материала

Самата дума „керамика” се отнася до цял клас материали, които са гъвкави и лесни за обработка и се втвърдяват от топлина.

Технически всичко от глина до цимент се счита за керамичен материал. Например фаянсът е керамика, която се изпича при ниски температури, за каменинът се използва средно или силно изпечена зърнеста глина, а порцеланът идва от фино зърнеста бяла глина. Съответно, керамиката може да е изработена от един или повече материала.

Какви да използвате кашпите в градината си?

Разбира се, основното приложение на керамичните кашпи е да засадите цветя и растения в тях. Но, ако искате да създадете едно специално кътче, можете да ги използвате и като декорация. Например могат да бъдат разположени на различни места като площадка, тераса, входове, в близост до басейна, фонтана и други.

Те са идеални, и ако искате да:

  • Изградите малки градини – може да създадете мини градинка, басейн или фонтан, който е ограден от красиви цветя в саксии.
  • Създадете различни нива в градината – това е добра идея за неравен терен, който е неудобен за отглеждане на растения.
  • Направите вертикална градина – това е практично изпълнение, когато имате ограничено пространство и се колебаете как да разположите всичките си цветя.
  • Съхранявате вода – могат да бъдат поставени на ключови места и да се събира в тях дъждовната вода, а след това да поливате растенията с нея.

Това са само някои от идеите на нашите флористи. Разгледайте още СЕГА нашия онлайн магазин и поръчайте любимите си продукти.

 

 


Последна промяна: Вторник, 09 Май 2023 09:07
internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...