Logo
Печат на тази страница

Как да декорирате със скандинавски мъх?

Забързан начин на живот, урбанизирана градска среда, липса на достатъчно растителност, нарастващо замърсяване и стрес. Това са фактори, с които всеки човек трябва да се справя в ежедневието си. Някои предпочитат да открият своя нов дом в близките села, докато други търсят начин да поканят природата в своя дом.

Тук на помощ идва най-новата тенденция в интериорния дизайн – интегрирането на природата в модерните домове и офиси. Интериорното озеленяване може да Ви се струва необичайно, но през последните години се наложи и в България. Основната цел е да се постигне перфектна хармония между обзавеждане и природа.

Един от най-ефективните и красиви начини за постигане на това е чрез използване на декоративен скандинавски мъх. Неведнъж сме Ви говорили за неговите предимства, затова в тази статия ще Ви дадем няколко идеи за декорация.

Лесно ли се поддържа скандинавския мъх?

Често хората се притесняват да декорират дома си със скандинавски мъх, защото не са наясно как трябва да го поддържат. Всъщност, той не се нуждае от специални грижи. Не изисква постоянна и пряка слънчева светлина като повечето видове растения. Напротив – липсата на пряка светлина му се отразява благоприятно.

Друго предимство е, че не се нуждае от поливане или постоянни грижи. Той поглъща влагата от въздуха като по този начин си осигурява нужната вода. Може да се каже, че е естествен регулатор на вътрешния климат.

Няма нужда да се притеснявате дали ще се напраши и колко често трябва да го почиствате. Декоративният мъх има антистатични свойства, което помага за отблъскване на праха от въздуха. Така запазва красивия си външен вид, а Вие не сте ангажирани периодично с почистването му.

Интересен факт е, че мъхът, освен да обсорбира, той отделя влага във въздуха. Това не уврежда цвета на мъха, стените или околните повърхности. Възможно е при допир да усетите влага по него и пръстите Ви да се оцветят, но лесно ще отмиете оцветяването с вода.

В естественото си състояние, скандинавският мъх е бял, но на пазара можете да го откриете в различни цветове. В процеса на обработка, тези растения се багрят по специална технология. Използват се бои, които са натурални и напълно безопасни.

Наситеността и стабилността на нюансите се гарантира от специални оцветители, които са подбрани специално за характеристиките на мъха. Те елиминират риска от обезцветяване или неравномерно изсветляване.

Как можете да декорирате със скандинавски мъх?

Вече не е нужно да се чудите как да освежите своето пространство. Насладете се на магията на природата като добавите малко скандинавски мъх в интериора си.

Луна с мъх в Бохо стил.

luna s mah v boho stil

Нуждаете се единствено от кръгла основа от дърво или друг материал и скандинавски мъх, с който да я покриете. Декорацията може да бъде изработена в различни фази на Луната. Всичко зависи от Вашето вдъхновение и желание. Имате възможност да се заиграете и с цветовете – да подберете само един или да създадете преливащи нюанси, които да допълнят интериора Ви.

Декоративна картина

dekorativna kartina

Какво ще кажете за малка градина, която да украси стените Ви? Представяме Ви колоритна картина от скандинавски мъх, който е рамкиран с висококачествено дърво. Можете да го окачите както хоризонтално, така и вертикално. Разбира се, не е задължително да поставяте картината на стената, може да я сложите на някой шкаф или рафт.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сте харесали нашите идеи и да ги използвате при декориране на своя дом или офис.

internetreklama

Автор



Влезте, за да коментирате

ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ
© Elegantz Ltd. www.elegantz.bg Всички права запазаени...